films

Reïncarnatietherapie in en uit Nederland
Een film over de eerste drie generaties reïncarnatietherapeuten.

In 2015 ontwikkelde het bestuur van de Stichting Voorlichting Reïncarnatietherapie een plan om interviews te houden met Nederlandse RT-ers van het eerste uur om iets van de RT-geschiedenis in Nederland vast te leggen voor het ‘nageslacht’. En om de pioniers te eren. De geïnterviewde vrouwen en mannen hebben allen op hun eigen manier bijgedragen aan de maturatie van de holografische reïncarnatietherapie in ons land, door ontwikkeling van theorie, opleidingen, literatuur, onderzoek, export naar het buitenland en/of de integratie met het veld van de ‘reguliere’ gezondheidszorg (GGZ).

Deze film is gemonteerd door Lucas van Royen van Mediawerk en kwam tot stand
(2016-2018) met subsidie van de SVR.

Reincarnation is Real
2012 – Als hun zoontje James van 2 jaar nachtmerries krijgt blijkt dat een link te zijn naar zijn vorige leven. Zijn ouders nemen datgene wat hij zegt serieus en stap voor stap worden de ins en outs van zijn vorige leven als piloot duidelijk, evenals zijn traumatische dood. Zijn onverwerkte sterven wordt alsnog op gepaste wijze afgerond.
https://vimeo.com/65858370

Podcast Giel Beelen en reïncarnatietherapeut Maarten Oversier.
2021 – In deze podcast interviewt Giel Beelen reïncarnatietherapeut Maarten Oversier.
Aanleiding is zijn in 2020 verschenen boek Bestaansrecht.
Naast zijn persoonlijke verhaal gaat Maarten uitgebreid in op vragen rondom reïncarnatietherapie/PLT, met name hoe effectief het werken is met traumalijnen en thema’s.
Geïnspireerd door zijn scholing bij ‘Native Elders’ uit Noord-Amerika en Canada heeft Maarten zich gespecialiseerd in het
de-traumatiseren van voorouderlijke karmische ladingen.

https://kukuru.nl/2021/09/05/maarten-oversier-kukuru-97

Jacobine – Kun je geloven in reïncarnatie? | KRO-NCRV
9 jun. 2019 – Schrijver Bas Steman schreef een fascinerende autobiografische roman over de soldaat Morgan. Iemand van wie hij sterk het gevoel had, dat hij het was. Was hij in een vorig leven de soldaat Morgan die omkwam bij de slag om Arnhem? We bespreken met de schrijver wat hem allemaal overkwam en ook aan tafel reïncarnatietherapeut Hetty Kruijmer. Kun je (als christen) geloven in reïncarnatie?
En waar blijft de ziel na onze dood?
https://www.npostart.nl/jacobine-kun-je-geloven-in-reincarnatie/05-01-2019/KN_1704415

Omroep Gelderland. Het wonderlijke verhaal van Morgan
2023 In deze tweedelige documentaire vertelt Bas Steman hoe hij via reïncarnatietherapie zijn vorige leven als Morgan herbeleefde. Hij ging uitzoeken of Morgan echt geleefd had en…. dat bleek te kloppen. Evenals speciale details van huizen en gebouwen die hij tijdens de RT-sessie had gezien. Ontmoetingen met de zus van Morgen (destijds 85) en andere familieleden vonden plaats.
https://www.gld.nl/tv/aflevering/het-wonderlijke-verhaal-van-soldaat-morgan-deel-1/177040
https://www.gld.nl/tv/aflevering/het-wonderlijke-verhaal-van-soldaat-morgan-deel-2/177041
2023 In dit interview vertelt Bas Steman over vermeend plagiaat als een bekende Britse schrijfster een boek schrijft dat leest als zijn vorige leven als Morgan. Als hij dat gaat uitzoeken blijkt de Brit Simon Jacobs een vergelijkbare ervaring te hebben gehad. Ook hij komt er door RT achter dat hij gestorven is in WOII tijdens Operatie Market Garden in 1944 en… ze blijken deel uitgemaakt te hebben van hetzelfde bataljon! Beiden vertellen over hun ontmoeting en de betekenis ervan.
https://www.gld.nl/nieuws/7887433/para-in-een-vorig-leven-simon-en-bas-ontmoeten-elkaar-bij-hun-graven

De Australische hypnotherapeut Peter Ramster
(1982), filmde honderden sessies en onderzocht van 4 cliënten de realiteit van hun beelden uit een eerder leven. De AVRO gaf daaraan uitgebreid aandacht met een tweedelig programma van ongeveer 1 uur per aflevering (1986).
Het betreft reïncarnatie-onderzoek en therapeutische begeleiding/benadering ontbreekt.
AVRO reïncarnatie of wedergeboorte deel 1 reincarnation
www.youtube.com/watch?v=J0d_npXocPA
AVRO reïncarnatie of wedergeboorte deel 2 reincarnation
www.youtube.com/watch?v=SaRqNN8449s
Op YouTube is deze documentaire tot 8 delen van ongeveer 10 minuten geredigeerd door Wim Heins.
www.youtube.com/watch?v=jul11EMoIHU